Savior A.Ş. Frankfurt’ta düzenlenen Distribütörler Seminerine katıldı

Savior A.Ş. Dokunmatik ekran pazarının lider firmalarından Weintek’in Frankfurt’ta düzenlediği Distribütörler Semineri’ne katıldı. Seminer süresince Weintek firması yeni ürünlerinin tanıtımını gerçekleştirdi. Öne çıkan ürünlerden en önemlilerinden biri CodeSYS tabanlı PLC yazılımı içiren dokunmatik ekran CMT3090C oldu . Bu ürün PLC yazılım kısmı için ve dokunmatik ekran kontrolü için 2 ayrı işlemciye sahip. CM3090C ‘nin Codesys tabanlı PLC kısmı gerektiğinde tekrar başlatılabiliyor. Bu da panel yazılımının çalışmasının kesintiye uğratılmadan sadece PLC yazılımının yenilenmesine imkan sağlıyor. Ürüne ait numunelerin 2018’in ilk çeyreğinde hazır olması planlanıyor.

Öne çıkan diğer bir ürün ise Remote IO modülleri. Weintek Remote IO ürünleri dijital giriş/çıkış , analog giriş/çıkış , Termokupl ve RTD tiplerini destekleyecek. 256 giriş / 256 çıkış ‘lık bir konfigürasyon yaklaşık 2.1 ms gibi oldukça kısa bir sürede güncelleniyor olacak.

Yeni ürünlerin yanı sıra tamamen yenilenen güncel Weintek yazılımı EBPRO6 da tanıtıldı. Daha fazla kullanıcı dostu bir yapıya getirilen EBPRO6’nın yenilenen özellikleri ile ilgili detaylı bilgilendirme yapıldı.

Ekransız gateway olan CMT-G02 2018 yılının birinci çeyreğinde numune olarak sunulacak diğer önemli bir ürün . Ürün, uzaktan erişim yazılımı olan Easy Access 2.0 ‘ı opsiyonel olarak destekliyor. Modbus TCP/IP Gateway olarak görev yapıyor ve OPC UA , MQTT veri iletim sistemleri ile uyumlu çalışıyor.

Endüstri 4.0’ı destekleyen yenilikçi Weintek ürünleri IIOT (Endüstriyel Nesnelerin interneti) ile de tam uyum sağlayarak veri iletimini kusursuz hale getiriyor.

CMT ailesinin yeni ürünü olan wi-fi özellikli CMT3103 de tanıtıldıktan sonra soru cevap kısmına geçilen seminerde yapılan projeler ve güncel bilgiler paylaşıldı ve yeni yılın yol haritası netleştirildi.