Savior, yeni markası ile gıda sektöründe iddialı

Savior Makine

Savior, yeni markası ile gıda sektöründe iddialı

Savior Makine markası ile ayçiçeği,  pirinç, fıstık gibi küçük taneli besinleri ayıracak düşey hareketli SVR serisi renk ayıklama makine üretimini gerçekleştirdiğini söyleyen Genel Müdür Tamer Kaplan, yatay hareketli,  iri taneli sebze ve meyveye yönelik çözümler sunan makinanın 2014 yılı içinde üretim bantlarında ve toplama merkezlerinde yerini alacağına işaret etti.

Geçen yılın Savior açısından en önemli gelişmesinin Savior Makine olduğunu dile getiren Tamer Kaplan, uzun yıllar sensör ve makine uygulamalarına malzeme ve destek veren Savior’un, şimdiye kadar yurt dışından ithal edilen renk ayıklama makinesini, yüzde yüz yerli tasarım ile besin endüstrisinin hizmetine sunmaları olduğunu ifade etti. Kendi besinini üretmek ve ihraç etmek için rekabetin güçlenmesi gerektiğinin altını çizen Kaplan, bunun da ancak yüksek verimlilik ile gerçekleşebileceğini dile getirdi.  Öncelikle, ayçiçeği, pirinç, fıstık gibi küçük taneli besinleri ayıracak düşey hareketli SVR serisi renk ayıklama makinesini gerçekleştirdiklerini anlatan Kaplan, “Bu makineyi siparişten iki hafta içinde teslim etmeyi hedefliyoruz. Yüzde yüz yerli destek ve her türlü parça garantisi bu pakete dahil olacak. Diğer yakın hedefimiz olan, yatay hareketli iri taneli sebze ve meyveye yönelik çözümler sunacak makinemiz de şu anda gerçekleşme aşamasındadır. Bu makinemizin de 2014 yılı içinde üretim bantlarında ve toplama merkezlerinde yerini alması planlamasındayız” dedi. Tüm Ar-Ge çalışmalarını kendi bünyelerinde gerçekleştirdiklerini söyleyen Kaplan, bu ürününde yıllık üretiminin 35 adet olduğunu belirtti. Satışların şimdilik, Türkiye genelinde olduğunu açıklayan Kaplan, ürünün ihracata açılması ile birlikte üretim kapasitesini yüzde 100 artırabileceklerinin altını çizdi.

Geçen yıldan başlayarak güneş enerjisi malzeme, ekipman tedarikinin yanı sıra güneş enerjisi proje, sistem tasarımı ve uygulamalarını ürün portföyüne kattıklarının bilgisini veren Tamer Kaplan, “Bu alanda güneş enerjisi kitleri ile özgün ürün yelpazesi de oluşturan Savior Solar, özellikle sulama uygulamalarına elverişli ürün kiti ile güneş enerjisini depolamaksızın doğrudan pompa motorunu sürmek suretiyle mevcut teknolojik olanaklarını sistem verimini en yüksek olacak şekilde kullanmıştır” açıklamasında bulundu. Savior Otomasyon’un, şimdiye kadar kısıtlı miktarda gerçekleştirdiği üretiminin ihracata yoğunlaştıracak bir yapıda olmadığından bahseden Kaplan,  güneş enerjisi sistemleri, güneş sulama enerji kitleri yanında besin endüstrisine yönelik makina üretimi ile ihracatı öncelik sıralamasına aldıklarını dile getirdi. Kaplan, 2014 içinde Afrika ve Ortadoğu’da birden fazla fuarda ürünleriyle boy göstermeyi hedeflediklerini vurguladı. Savior Otomasyon açısından, geçen yılın hamle ve yatırımların yüksek olduğu bir dönem olduğu değerlendirmesinde bulunan Kaplan,  yatırımların daha çok insan ve bilgiye yönelik olduğunu söyledi. Bunları gerçekleştirirken, sürdürülebilirliğin ancak karlılığı korumakla mümkün olduğu gerçeğini unutmamak gerektiğini belirten Kaplan, “Bu nedenle ileriye yönelik hedeflerimiz arasında daha çok ve daha iyi ürünü, daha ucuza sunmak var. Bunu gerçekleştirebildiğimiz oranda da ülkemizin değerli dövizlerinin harcanmasını önleyip, hatta ihracat ile döviz geliri sağlayacağımıza inanıyoruz” şeklinde konuştu..