DMY Sosy@l’in 13. sayısında Mehmet Celal Şahin’in Röportajı Yayınlandı

Mehmet Celal Şahin’den SAVIOR SOLAR’ı dinledik.

Savior Kontrol Otomasyon A.Ş.’nin Genel Müdürü Mehmet Celal Şahin Savior Solar hakkında merak ettiklerimizi yanıtladı.

Şirketinizi kısaca tanıtıp, güneş enerjisi sektöründeki faaliyetlerinizden bahseder misiniz?

Şirketimiz Savior Kontrol Otomasyon A.Ş., Özdisan A.Ş. içerisinde 2011 yılına kadar otomasyon ve solar faaliyetlerini, bir departman olarak sürdürüyordu. Departman faaliyetlerinin, büyüme potansiyelini yakalamasını müteakip şirketleşti ve faaliyetlerini farklı bir adreste sürdürmeye başladı. Savior Solar bölümü hem EPC faaliyetleri hem de solar ürünler ile ilgili toptan satış yaparak bayileri vasıtası ile pazara hizmet sunmaktadır. Yine pazarda küçük ölçekli çatı sulama vs. gibi projeleri ile Türkiye içinde ve dışında gerçekleştiriyor.

Bu yıla ilişkin hedefleriniz hakkında bilgi verir misiniz?

DMY grubun bünyesinde sürdürdüğümüz 12 MW’lık yatırımları tamamlamak ve perakende kanalda satışlarımızı geçtiğimiz seneye oranla yabancı para cinsinden %30 seviyesinde arttırmak istiyoruz. Her sene düzenli olarak gelişen pazarda ürün ve marka çeşitliliklerimizi arttırarak kanal yapımızı güçlendireceğiz. Kalkınma ajansları ve diğer devlet teşviklerinden yararlanacak olan müşterilere de bir takım tarım sulama projelerimiz de beklemede.

Şu anda devam eden ve/veya planlama aşamasında olan yatırım projelerinizi anlatır mısınız?

Savior olarak, devam eden EPC işlerini yaptığımız 11MW Elbistan ve 1MW Kaş projeleri devam ediyor. Yine sene içerisinde 4,7 MW Ankara Elmadağ GES santrali projesini bitirmeyi planlamaktayız. Afrika Mali’de takip ettiğimiz çatı üstü projelerimiz var, numune kurulumlarını yapma aşamasındayız.

Güneş Enerjisi sektöründeki hedefleriniz nedir?

Savior, güneş sektörünün toptan satış, dağıtım, çatı, tarım ve solar aydınlatma projeleri tarafında, Türkiye’nin önde gelen firmalarından biri olmayı amaçlamaktadır. DMY grup bünyesinde yapılacak olan her türlü GES yatırımlarına da ayrıca destek verecektir.