WEINTEK CMT Serisi ile Fabrikalarda Akıllı İzleme & Kontrol

1

Endüstriyel Nesnelerin İnterneti döneminde (IIOT) , MQTT ve OPC UA gibi standart protokolleri kullanarak cihazların mükemmel olarak haberleşmelerinin sağlanmasının yanı sıra, operatör internet aracılığıyla sahadaki makineleri kolaylıkla izleyebilir, kontrol edebilir, ve fabrikadaki makineler tarafından üretilen verilere anında ulaşmak için SCADA, MES, ERP vb. üst düzey yönetim sistemlerini kullanabilir.

Akıllı Weintek panel, CMT Serisi, IIoT’ye en uygun mimariyi sunar. CMT Serisi sadece standart IIoT protokolleri olan MQTT ve OPC UA’yı desteklemez, aynı zamanda yenilikçi mimarisi geleneksel noktadan noktaya (point to point) kontrol ve bilgi görüntüleme ile ilgili sınırları kaldırarak operatörün ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılayacak ara yüzü esnek olarak seçmesine imkan tanır.

En iyi ekran izleme ve kontrol verimliliğini sağlamak için Weintek AR&GE takımı CMT uygulama yazılımının optimizasyonu üzerinde sürekli çalışıyor, ve şu anda gururla CMT Monitor Modu (İzleme Modunu) tanıtıyoruz. CMT Viewer’ı başlatarak ve PC üzerinde Monitor Modu(İzleme Modunu) seçerek, operatör birden fazla CMT3121/c-MT-SVR ekranını izleyebilecektir. CMT Viewer Monitor Mode (İzleme Modu) sahadaki cihazların gerçek zamanlı durumlarını gösterir ve tam bir izleme sağlar.

cMT İzleme Modu Özellikleri

   1.Kullanıcı-tanımlı İzleme Görünümü

CMT Viewer modunda kullanıcı, izlemek için 50 taneye kadar panel ekranı seçebilir ve hızlı şekilde bunlar arasında geçiş yapabilir, bu verimliliği ciddi şekilde arttırır ve değerli insan kaynağından tasarruf sağlar. Kullanıcı dostu CMT Viewer İzleme Modu ekranı 3×3 ve 5×4 olarak  bölerek izleme imkanı sağlar ve açıldığında kayıtlı son izleme ayarlarını kullanı

 2

  2. Gerçek Zamanlı Veri İzleme

Kullanıcı, izleme modunda, ilgili adresleri Easybuilder Proje dosyasının 3 nolu sayfasına ekleyerek gerçek zamanlı veriyi izleyebilir.

   3.Alarm Bildirimi

Sahadaki makinede hata oluştuğunda, kullanıcının hızlı bir şekilde sorunu çözmesi ve ani durma riskini azaltmak için izleme ekranında kırmızı bir işaret belirecektir.

 

3

 

 4.Uzaktan İzleme ve Kontrol

Uzaktan erişim servisi EasyAccess 2.0 sayesinde, bilgisayarda cMT Viewer İzleme Modu çalışıyorken, sahadaki bütün cihazlar izlenebilir ve kullanıcı sahadaki makinenin durumu hakkında tam olarak bilgi alır.