Weintek ile fabrika otomasyonunda çok yönlü ekipmanları entegre etmek artık çok kolay

cMT-G02 ile 300’den fazla PLC ve kontrolör markasını destekleyen ve HMI gelişiminde 20 yılı aşkın tecrübeye sahip olan Weintek HMI ürünleri sayesinde, fabrika otomasyonunda çok yönlü ekipmanları entegre etmek hiç bu kadar kolay olmamıştı.

Her makine farklı kontrolcü kullandığı için diğer IT / OT izleme sistemi ile entegre edildiğinde, veri aktarımları sınırlıdır, çünkü kontrolcüler farklı protokoller kullanır ve bu üretimleri geliştirme çabalarını etkisiz hale getiren engellerden biridir.

Değişen parametreler örnek alındığında, operatör her makine de dolaşmaya ve parametreleri manuel olarak girmeye ihtiyaç duyar. Üstelik, veri erişilebilirliği eksikliği nedeniyle fabrikadaki potansiyel problemler kolaylıkla bulunamayabilir ve bu da sonuç olarak arızalı ürünlerin üretilmesine neden olabilir.

Bu durumla başa çıkabilmek için, OPC standardı, farklı üreticilerin kontrol cihazları arasındaki iletişim konusunu ele almak için 1995 yılında piyasaya sürüldü ve 2006’da OPC UA, kullanılan işletim sisteminden bağımsız olarak aynı cihaz bilgisine erişmeyi mümkün kıldı. Aslında, OPC UA resmi olarak Alman Endüstrisi 4.0 tarafından endüstriyel iletişimde kullanılmak üzere önerildi.

cMT-G02 ağ geçidi, sadece bir ethernet portu ile donatılmakla kalmaz, aynı zamanda, kablo bağlantısının sınırlı olabileceği ortamlarda zaman kablosuz olarak iletişim kurulmasını sağlayan Wi-Fi’ı da destekler.

De-facto IIoT protokolleri standartları ile birlikte, dahili MQTT ve OPC UA , cMT-G02, çok sayıda uygulamaya uygundur ve standart bir iletişim arabirimi sağlamak için farklı cihazlardan gerçek zamanlı verileri entegre edebilir. HMI gelişiminde 20 yılı aşkın tecrübeye sahip olan Weintek, cMT-G02 ile 300’den fazla PLC ve kontrolör markasını desteklemektedir.

Weintek ile Fabrika otomasyonunda çok yönlü ekipmanları entegre etmek hiç bu kadar kolay olmamıştı.

cMT-G02 Özellikleri

Endüstriyel Wi-Fi

cMT-G02, parazitlere karşı güçlü bir direnç olan Wi-Fi standardı 802.11b/g/n’yi destekler. Sökülebilir anten, çevre için uygun olan üçüncü parti antenlerin kullanılmasına izin verir. Wi-Fi ayarı web arayüzü kullanılarak hızla yapılandırılabilir.

Web arayüzünü kullanarak OPC UA ayarlarını değiştirme

Web sunucusu OPC UA iletişim ayarlarını değiştirmek için kullanılabilir, OPC UA düğümlerini ve bunlara karşılık gelen PLC verilerini ekleme/değiştirme/silme veya PLC iletişim parametrelerini değiştirme. (Seri veya Ethernet)

Dahili OPC UA

Dahili OPC UA sunucu ve istemcisi. OPC Foundation tarafından uyumluluk için resmi olarak onaylanan OPC UA Server, herhangi bir uygulamada kesintisiz cihaz entegrasyonu sağlayabilir.

Dahili MQTT

Dahili MQTT sunucu ve istemci ve Amazon Aws IoT ile doğrudan bağlantıyı destekler, böylece bir MQTT sunucusu barındırma gereksinimi ortadan kalkar ve düşük maliyetli, güvenilir AWS IoT MQTT sunucusu ile bağlantı kurmaya izin verir.

Uzak bir PLC’ye bildirim ve geçiş bağlantısı (EasyAccess 2.0)

EasyAccess 2.0, güvenlik duvarı ayarlarını yapmaya gerek kalmadan uzaktan hata ayıklama veya cihaz güncelleme yapabilir. EasyAccess 2.0 anlık bildirimi ile